ALEP, 16. srpnja 2016. (Hina/AFP) – Najmanje 21 civil, među kojima ima i djece, ubijen je u subotu u zračnim napadima na pobunjeničku četvrt podijeljenog Alepa, izvijestio je u četvrtak sirijski Opservatorij za ljudska prava.

“Jedanaest civila, među kojima četvero djece, smrtno je stradalo u zračnim napadima nakon ponoći u četvrti Bab al Nasr u starome dijelu Alepa, a još sedmero ih je ubijeno u četvrti Fardous”, rekao je za AFP direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman.

Dvije osobe, među kojima jedna djevojčica, ubijeni su u četvrti Al Madi, a još jedan civil smrto je stradao u napadu na Bustan al Kasr, izvijestio je Opservatorij, dodajući da bi se brojka mogla povećati zbog velikog broja ranjenih koji su u kritičnom stanju. “Najmanje 20 osoba ostalo je pod ruševinama”, rekao je Rahman.

Izvjestitelj AFP-a koji se nalazi u dijelu Alepa pod kontrolom pobunjenika izvijestio je o tome da “pobunjeničke četvrti još uvijek nadlijeću helikopteri” te da je u bombardiranjima gađana i bolnica u četvrti Al Madi, pri čemu je ranjeno nekoliko pacijenata i medicinskog osoblja

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)