Ujedinjeni narodi i Rusija pokušavaju se dogovoriti o prekidu borbe koji bi omogućio isporuku humanitarne pomoći sirijskom gradu Alepu, a UN upozorava da za oko dva milijuna civila. koji su zarobljeni u njemu, “vrijeme ističe.”

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stefan de Mistura izjavio je da se istražuju vijesti o tome da su na Alepo bačeni bojni otrovi. “Ima dosta dokaza da se to zaista dogodilo”, rekao je on novinarima, napominjući da će ovaj napad, ukoliko bude definitivno potvrđen, biti ravan ratnom zločinu, prenosi Reuters.

Rusija je jučer priopćila da će od danas uvesti trosatni prekid vatre na dnevnoj bazi u Alepu kako bi humanitarni konvoji mogli sigurno ući u grad, ali izaslanik UN-a kaže da to nije dovoljno.

Savjetnik UN-a za humanitarana pitanja Jan Egeland je rekao da je za sigurnu isporuku pomoći potreban 48-satni prekid vatre.

“Ono što je danas novo i pozitivno je da je Ruska Federacija priopćila da bi željela sjesti sa nama i drugim dopredsjedavajućim (SAD) kako bi razgovarali o načinu da prijedlog UN-a bude proveden”, rekao je on.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)