Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko zapovijedio je razmještaj vojnih postrojbi u blizini granica s Krimom i Donbasom. Naložio je Ministarstvu vanjskih poslova da uspostavi telefonski kontakt sa Vladimirom Putinom i zapadnim liderima, prenosi novinska agencija Patria.

Petro Porošenko je na Twitteru napisao da je održan sastanak sa predstavnicima sigurnosti i ministrom vanjskih poslova i da je izdana zapovijed da se postave sve postrojbe blizu administrativnih granica sa Krimom i Donbasom.

U međuvremenu, Porošenko je priopćio da želi izravno razgovarati sa Putinom i nekoliko zapadnih lidera, u trenutku kada su pojačane tenzije na relaciji Kijev-Moskva, prenosi Reuters.

Porošenko je naložio MVP da traži telefonski razgovor s Putinom, njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsjednikom Francuske Francoa Holandeom, potpredsjednikom SAD Joe Bidenom, priopćila je Press služba predsjedništva.

Ruski FSB je spriječio terorističke napade na Krimu, koje je pripremao obavještajni sektor ukrajinskog Ministarstva obrane, navodi se u priopćenju FSB-a, javila je ruska agencija Tass.

Porošenko je ranije rekao da su ruske optužbe da je Ukrajina ušla na Krim ciničan izgovor kako bi se pojačale vojne prijetnje protiv Ukrajine.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)