Airbus je isporučio 6 dodatnih EC135 T2 + helikoptera Australskim OS, kompletirajući inicijalnu narudžbu za 15 helikoptera. EC135 T2 + je laki dvomotorni helikopter koji će se koristiti za potporu programa obuke pilota za australsku Kopnenu vojsku i mornaricu.

Projekt je zajednički napor Airbusa i nekoliko industrijskih partnera, uključujući Boeing Defense Australija i Thales Australija. “Airbus Helicopters je ponosan na činjenicu da je Boeing prihvatio svih 15 novih EC135T2 +, na vrijeme i u okviru planiranih sredstava, za njihov vodeći sustav obuke za posade u ADF”, rekao je šef prodaje Peter Harris u priopćenju. “Nakon potpisivanja ugovora u studenom 2014., u vremenu od samo dvije godine, obučili smo inicijalne posade i tehničare Boeinga i Commonwealtha te je na koncu isporučeno i prihvaćeno svih 15 helikoptera.”

Helikopteri su opremljeni sa glass cockpitom, multi-axis auto-pilotom te drugom naprednom avionikom. Dio obitelji H135 helikoptera za obuku se također koristi u Njemačkoj, Švicarskoj, Japanu, Španjolskoj i Velikoj Britaniji.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)