Elbit Systems predstavlja IronVision ™ Helmet Mounted sustav za borbena oklopna vozila

IronVision ™ je panoramski sustav situacijske svijesti 360 stupnjeva koji omogućava tenkovskim i pješačkim posadama da “vide kroz oklopno vozilo” u stvarnom vremenu, stvarajući potpunu i jasnu vizualizaciju na bojištu.

Nakon godina uvođenja najnovijih tehnologija koje su revolucionalilizirale HMS, Elbit Systems najavljuje svoj najnoviji razvoj u području: IronVision – napredni HMS za zapovjednika i vozače zatvorenih oklopnih borbenih vozila, uključujući sve vrste tenkova i pješačkih borbenih vozila.

IronVision se temelji na dokazanim senzora i arhitekturom sustava koji je već integriran u tisućama zrakoplova koje HMS koriste u svijetu. Novi HMS sadrži naprednu tehnologiju See-Through Armor (STA) koji omogućuje pogled kroz vozilo kako bi se dobila puna situacijska svijest u realnom vremenu te se na taj način identificiralo i pratilo neprijateljske snage. Riječ je o vitalnoj prednosti u obavljanju zadaća koje uključuju zajedničke snage i dugotrajnije operacije visokog intenziteta.

IronVision slika se projicira u boji bez kašnjenja do nositelja vizira, nudeći jasan i živopisan prikaz sredine po danu i po noći i u svim vremenskim uvjetima. Kroz svojim user-friendly sučelje, IronVision iskorištava digitalnu infrastrukturu vozila neprimjetno integrirajući STA tehnologije s postojećim C4I sustavom i sustavom upozorenja, što stvara pojednostavljenu sliku za zapovjednika, omogućujući mu da se odluke donose u djeliću sekunde, a također dovodi do više slobode i manje ometanja vozača.

Elbit Systems IronVision helmet

Visoko sofisticirana kaciga i sustav potpore prikupljaju podatke iz različitih digitalnih izvora unutar i oko vozila. IronVision prikazuje i prati različita stvari, u rasponu od jedne osobe koja stoji ili puzi nekoliko metara u blizini vozila do vozila u pokretu koja se nalaze na udaljenosti 150-300 metara. Korištenjem kacige, korisnik dobiva potpunu slobodu kretanja i može skratiti ciklus “sensor-to-shooter” dok je u potpunosti zaštićen unutar vozila.

Elbit Systems IronVision-2

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)