Israel Weapon Industries (IWI), proizvođač pješačkog naoružanja, predstavit će, po prvi put, vojnu verziju X95 puške u .300 AAC Blackout kalibru.

Prema riječima Uri Amita, predsjednik IWI-a i glavnog izvršnog direktora:”Trenutno se slavi TAVOR-ovo desetljeće uspješne borbene uporabe. TAVOR je postala prva puška nove generacije koja je postigla popularnost u tako kratkom vremenu; u samo deset godina je prihvaćena od strane desetak oružanih snaga i postrojbi diljem svijeta. TAVOR je razvijen kao odgovor na rastuće promjene na bojnom polju, što je zahtijevalo svestrano oružje za podršku u Close Quarters Battle (CQB) i na otvorenim prostorima. Postizanje najviše razine preciznosti do 500 metara te odlična ergonomija, čine ga lakšim za korištenje na bojištu.”

Po prvi put na izložbi Eurosatory, tvrtka će predstaviti X95 (MICRO TAVOR) pušku u 0,300 AAC Blackout kalibru – izradu X95 multi-kalibarsku platformu sa sposobnošću za prebacivanjem na bilo koji od 4 kalibara (5.56X45mm, 9mm, 5.45X39mm, a sada – 7.62×35 mm). Pretvorba se lako postiže, zahtijeva samo promjenu cijevi. S obzirom na činjenicu da BLK 300 i 5.56mm municija imaju iste dimenzije, koristi se isti standardni AR okvir.

IWI obitelj jurišnih pušaka TAVOR je svestrana, inovativna i tehnološki napredna skupina vatrenog oružja koja se dokazala na bojnom polju, preciznošću i pouzdanošću, a zadovoljava i ergonomijom. Obitelj pušaka TAVOR razvijena je u bliskoj suradnji s izraelskim obrambenim snagama (IDF), na temelju iskustava stečenih u stvarnoj borbi. U skladu s najstrožim standardima NATO-a za mala oružja – uključujući i rad u teškim uvjetima – TAVOR je u službi u IDF pješadije i specijalnih snaga, kao i u drugim zemljama. Puška je bullpup konstrukcije, duljina cijevi i veličina oružja pokriva djelovanje na 500 metara do operacija u zatvorenim prostorima, djelovanje iz vozila, urbana područja, itd

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)