Tijekom najvećeg ovogodišnjeg međunarodnog obrambenog sajma Eurosatory, ST Kinetics, jedan od vodećih azijskih obrambenih tvrtki i estonski Milrem pokazuju prvi put uživo oružanu verziju bezposadnog vozila THeMis: ADDER. Vozilo ima daljinski upravljanu oružanu stanicu ADDER koju proizvodi ST Kinetics i koja je montirana na prvo potpuno modularno bezposadno vozilo THeMIS, razvijeno od strane Milrema.

ST Kinetics “obitelj ADDER RWS” montirana na THeMIS, nudi pametno borbeno rješenje koje će pojačati borbenu sposobnost vojnika i pružiti prednost u borbi.”Oružana vozila ovog tipa mogu dramatično povećati vatrenu moć postrojbi, a mogu biti čak i zamjena za vojnike u nekim taktičkim situacijama”, rekao je Milrem CEO Kuldar Väärsi. “Mi smo iznimnno sretni, jer nam je partner ST Kinetics, globalni lider tehnološke inovacije, kako bi zajednički stvorili nove koncepte i proizvode koji će pomoći u borbi protiv neprijateljskih snaga.”

THeMIS (Tracked Hybrid Modular Infantry System) je prvo potpuno modularno hibridno vozilo na svijetu, s nosivošću od 750-1000 kg. Vozilo se može koristiti za širok raspon zadaća. Osim oružanih taktičkih misija, vozilo se također može koristiti i kao platforma za dubinsko izviđanje, C-IED borbu, kao MEDEVAC vozila i vozilo za isporuku različitih potreba na bojištu.

Milrem je uspješno završio inicijalna inspitivanja, od kojih je posljednje provedeno u suradnji sa estonskim obrambenim snagama na vojnoj vježbi Spring Storm 2016. Prva gađanja će se provoditi od kolovoza do rujna 2016. godine. Očekuje se da THeMIS bude spreman za proizvodnju do kraja 2016.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)