Jedanaesti po redu Littoral Combat Ship za potrebe američke Ratne mornarice porinut je ovaj vikend u Wisconsinu u brodogradilištu Fincantieri Marinette Marine.
Brodogradilište je dio Lockheed tima koja gradi brodove klase Freeedom. “Budući USS Sioux City sa izmjenjivim modulima misija je idealan za plovidbu grebenima i pličinama u Azijsko-pacifičkoj regiji, kao što je to već pokazao USS Fort Worth tijekom 20-mjesečnog razmještaja.”

Budući USS Sioux City (LCS 11) je 115 metara dug. Njegova maksimalna brzina je 45 čvorova. Fincantieri Marinette Marine Brodogradilište je položilo kobilicu za brod početkom 2014. Brod će ući u operativnu službu početkom iduće godine.

Lockheed Martin je rekao da će nakon njegova porinuća u rijeku Menominee, nastaviti sa opremanjem. “Krštenje i porinuće Sioux City je ponosan događaj za FMM”, rekao je Jan Allman, predsjednik i glavni izvršni direktor Fincantieri Marinette Marine. “To zrcali umješnost i inženjerske sposobnosti naših zaposlenika. “Uvjereni smo da će ovaj brod igrati ključnu ulogu u floti te nositi duh našeg industrijskog tima po svim morima.”