Pješačka pukovnija ZOD-a završila je još jedan ciklus specijalističke vojne obuke. Na vojnom poligonu Gašinci 4. kolovoza 2017. postrojeno je 152 pripadnika naraštaja 1/2017 koji su u proteklih 12 tjedana polazili specijalističku vojnu obuku iz rodova pješaštva i oklopništva. Uz zapovjednika i djelatnike Pješačke pukovnije, svečanosti u povodu završetka obuke nazočio je i načelnik stožera Zapovjedništva za obuku i doktrinu brigadir Željko Žeželj.

Obuka se provodila na vojnom poligonu „Gašinci“ i „Eugen Kvaternik“ Slunj.

Ovom prigodom svim polaznicima podijeljene su potvrdnice o uspješno završenoj Specijalističkoj vojnoj obuci te odluke o rasporedu u postrojbe Hrvatske kopnene vojske u kojima će nastaviti svoju vojnu karijeru.

Zapovjednik Pješačke pukovnije ZOD-a brigadir Stanko Paradžiković čestitao je svim polaznicima na uspješnom završetku obuke te uručio pohvale i nagrade najboljim polaznicima po specijalnostima, a najuspješniji polaznik naraštaja je vojnik Matija Devaj. Pohvaljeno je i sedam instruktora koji su u proteklih 12 tjedana vrijedno radili s vojnikinjama, vojnicima i dočasnicima kako bi svladali potrebne vještine i usvojili znanja potrebna za rad u postrojbama Hrvatske kopnene vojske.

Sljedeći naraštaj specijalističke vojne obuke očekuje se u rujnu 2017. godine.

Foto: Silvija Šarac/PjP

Tekst: ČOJ/ZOD

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)