U utorak, 21. ožujka 2017. iz vojnog objekta „Lučko“ načelnik stožera ujedno zamjenik zapovjednika 91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a brigadir Nikola Mostarac ispratio je prethodnicu 24. hrvatskog kontingenta (HRVCON KFOR) u operaciju potpore miru NATO-a KFOR (Kosovo Force) na Kosovu. Uz 17 pripadnika HRZ-a i PZO-a 24. HRVCON KFOR čine i stručnjaci za komunikacijsko-informacijske sustave (KIS) te nacionalni element potpore (NEP) bez kojih misija ne bi mogla biti uspješno provedena. Temeljna zadaća zrakoplovaca, koji su pod direktnim zapovijedanjem zapovjednika KFOR-a general-bojnika Giovannia Fungoa (ITA), je izvršavanje postavljanih letačkih zadaća transportnim helikopterima Mil Mi-8 MTV1 (prijevoz snaga KFOR i materijalno-tehničke opreme). Za zapovjednika 24. kontingenta KFOR-a imenovan je bojnik Tihomir Majerić koji po četvrti put odlazi u operaciju potpore miru, od čega treći put na Kosovo, a drugi put zapovijeda hrvatskim kontingentom na Kosovu.

Bojnik Tihomir Majerić pripadnik je Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) iz sastava 91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a, diplomirao je 2001. godine kao pripadnik 5. naraštaja vojnih pilota školovanih u Republici Hrvatskoj, kapetan je i nastavnik letenja na transportnom helikopteru Mil Mi-8 MTV1 i Mil Mi 171 Sh.

„Odlazak u operaciju potpore miru na 4 mjeseca predstavlja izazov, kako za vas tako i za vaše obitelji. Od sada pa do povratka s Kosova vi ste jedna velika obitelj koja predstavlja Oružane snage Republike Hrvatske! Od vas se očekuje da nastavite dostojno predstavljati mjesto i ulogu hrvatskog vojnika u operacijama potpore miru. Želim vam uspješnu i sigurnu provedbu svih zadaća i sretan povratak u Domovinu“ rekao je brigadir Mostarac zrakoplovcima prije polijetanja s Lučkog.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)