Afganistan će dobiti još šest zrakoplova A-29 Super Tucano

Tvrtka Sierra Nevada (SNC) i njezin partner Embraer Defense & Security dobili su narudžbe iz A-29 Afganistanskog programa Američkog ratnog zrakoplovstva (USAF) za još šest zrakoplova A-29 Super Tucano. A-29 se koristi za obavljanje napredne letačke obuke, izviđanjr i druge zadaće u sklopu programa A-29 za Afganistan. Proizvodnja tih šest novih zrakoplova će započeti odmah u Jacksonvilleu na Floridi čime će ukupno 26 zrakoplova biti isporučeno u sklopu Programa.

“Vjerujemo da je ova odluka pokazala da je A-29 Super Tucano najbolji zrakoplov za operacije bliske zračne podrške, kao i najsposobnije, pouzdano i ekonomično rješenje za protupobunjeničke operacije i asimetrično ratovanje”, rekao je Jackson Schneider, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Embraer Defense & Security. “Čast nam je što nastavljamo podržavati američku vladu u ovoj misiji”. Do sada je A-29 Super Tucano odabran u 13 zrakoplovstava diljem svijeta i ima izvrsne rezultate: više od 320.000 sati leta i 40.000 borbenih naleta. S više od 150 certificiranih konfiguracija, opremljen je naprednim elektroničkim, elektro-optičkim, infracrvenim i laserskim sustavima, kao i sigurnim radio sustavima s podatkovnim vezama.

“Ponosni smo što možemo nastaviti s podrškom A-29 za Afganistan, jer to nije samo dokaz sposobnosti zrakoplova A-29, već i njegove jednostavnosti rada i isplativosti”, rekao je Taco Gilbert, viši potpredsjednik za ISC poslovno područje SNC-a.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)