Prva dva helikoptera Black Hawk iz SAD-a pridružila su se floti Afganistanskog ratnog zrakoplovstva, s očekivanjima da će UH-60A zamijeniti staru flotu ruskih helikoptera M-17 koji se koriste trenutno.

UH-60A Black Hawk stigao je ranije ovog mjeseca u zračnu luku Kandahar gdje su ga dočekali predsjednik Ashraf Ghani i drugi afganistanski i američki dužnosnici, priopćila je američka vojska.

“Dijelimo istu vrijednost obrane slobode, življenja bez straha”, rekao je Ghani u komentarima na svečanosti prilikom preuzimanja helikoptera. “Teroristi ovog svijeta trebaju znati … ovdje neće uspjeti, eliminirat ćemo ih.”

General Stewart kao zapovjednik 438th Air Expeditionary Wing and Train, Advise, Assist Command je rekao: “Zračne snage su se pokazale multiplikatorom snaga u ratu u Afganistanu. Dolazak prvih UH-60 Black Hawk najavljuje novo doba. Međunarodna zajednica … i dalje je predana našim afganistanskim partnerima kako bi dokrajčili Talibane. ”

Afganistan planira u narednim godinama nabaviti više od 100 UH-60 Black Hawk helikoptera u zamijeni M-17 iz doba sovjetske vlasti.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)