Airbus Helicopters i IAR, rumunjski zrakoplovni proizvođač, danas su priopćili da su odlučili proširiti svoju ekskluzivnu suradnju na H215M helikopteru. Detaljnije u smislu sporazuma, IAR će postati primarni izvođač radova za H215M za buduće narudžbe rumunjskog Ministarstva obrane koji zamjenjuje flotu starih helikoptera.

Sporazum koji su u početku sklopile dvije tvrtke obuhvatio je suradnju na razdoblje od pet godina, koja će sada biti obuhvaćena novim sporazumom i proširiti se na ukupno razdoblje suradnje od petnaest godina. Airbus je naveo da novi sporazum i dalje dokazuje predanost Airbus Helicopters i IAR zajedničkom doprinosu modernizaciji helikoptera rumunjskih oružanih snaga koji se koriste u vojnim operacijama. Sporazum je prigodno potpisan tijekom službenog posjeta Rumunjskoj francuskog predsjednika Emmanuera Macrona

“Ponosni smo što smo proširili ovaj sporazum kao rezultat dugogodišnjeg povjerenja između IAR i Airbusa”, rekao je Neculai Banea, generalni direktor IAR-a. “IAR je tijekom proteklih desetljeća izgradio preko 360 helikoptera pod licencom Airbus Helicopters, što nas čini uvjerenim u budućnost uspjeha H215M”, dodao je.

Prema novom revidiranom sporazumu, IAR će biti glavni ugovorateljza sve buduće naloge H215M za potrebe Ministarstva obrane Rumunjske i pokriva suradnju između Airbus Helicopters i IAR-a o proizvodnji, montaži, prilagodbi, podršci i održavanju H215M helikoptera namijenjenih rumunjskim oružanim snagama.

“Ovaj 15-godišnji sporazum stavlja IAR i Airbus u najbolju poziciju da zadovolji buduće potrebe rumunjskih oružanih snaga dok se obnavlja flota srednjih i teških helikoptera”, izjavio je Olivier Michalon, Senior Vice President, Airbus Helicopters, voditelj Regije Europe. “Naš cilj pružanja vrhunske vrijednosti za naše rumunjske kupce nudeći najcjelovitiju liniju proizvoda i usluga, podcrtava Airbusovu predanost Rumunjskoj. Svaka poslovna jedinica Airbus-a pridonosi izravno jačanju europske obrambene industrijske baze. Danas Airbus već broji preko 5.000 izravnih i neizravnih radnih mjesta u Rumunjskoj kroz svoje poslovne jedinice kao i industrijske partnere poput Aerostara, Turbomecanica, Aeroteh, Aerofina itd. što čini Airbus najvećim zrakoplovnim investitor u zemlji “, dodao je.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)