Airbus Helicopters objavio je da je ponudio program modernizacije postojećih australskih vojnih helikoptera Tiger kao odgovor na zahtjev Australije za informacijama oko potencijalne zamjene.

Program nabave borbenih helikoptera s izvidničkim sposobnostima predviđa ukupno 29 helikoptera, 24 za operativne jedinice i pet za obuku, kako bi se zamijenila trenutna flota od 22 helikoptera Tiger, donosi AIN Online.

Tigrovi su se suočili s značajnim problemima od svog predstavljanja, počevši od 2004. Flota nije postigla punu operativnu sposobnost do 2016., devet godina kasnije nego što je prvobitno planirano.

Od tada su se performanse značajno poboljšale, uključujući smanjenje operativnih troškova za 30 posto, navodi Airbus u priopćenju od prije nekoliko dana.

Airbus kaže kako bi njegova ponuda modernizacije flote uštedjela Canberri oko dvije milijarde američkih dolara umjesto nabave novih helikoptera.

Airbus nije objavio pojedinosti o mogućoj nadogradnji ili možda ponudi koja bi uključivala dodatne helikoptere Tiger s traženim sposobnostima.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)