Prvi časnik Američke ratne mornarice razmatra situaciju sa 7. Flotom stacioniranoj u japanskom gradu Yokosuki, nakon četiri nezgode u godini dana koje su rezultirale s tri sudara, pri čemu je poginulo sedam mornara, a 10 je nestalo. Flota, koju vodi viceadmiral Joseph Aucoin, sada je pod izravnim nadzorom nakon što je šef mornaričkih operacija Admiral John Richardson angažirao zapovjednika američkih Flota admirala Phil Davidsona da utvrdi jesu li brodovi 7. flote spremni za izvršavanje temeljnih zadaća.

“Najnoviji sudar s tankerom je posljednji u nizu incidenata u Pacifiku, te smo iznimno zabrinuti zbog toga što se tamo nešto zaista događa, a ne znamo pravi razlog”, rekao je Richardson skupini novinara u ponedjeljak poslijepodne. “Zato sam pričao s visokim mornaričkim časnicima u mornarici i Pentagonu. U ovom trenutku imamo mnogo snažniji pristup problemu kako bismo došli do te razine razumijevanja.”

Richardson je poslao admirala Davidsona da analizira obuku mornara u 7. Floti za vrijeme boravka na Pacifiku. “Postoji dugoročni pregled koji sam tražio Adm Davidson, koji je dolazio u zapovjedništvo flote, da poduzme”, rekao je Richardson. “Ovo će biti širi napor, gledajući niz stvari. Jedna od njih, kakva je situacija u Japanu s našim snagama, kako one izvršavaju svoje zadaće? Samo to želim shvatiti dublje u smislu obuke, da li se radi na spremnosti koju smo tražili od njih da postignu, a potom potvrditi tu spremnost. ”

Provjera i nadzor dolazi u vrijeme kada je prijetnja nuklearnim oružjem sjevernokorejskog režima na vrhuncu. Podsjetimo, John S. McCain sudario se s trgovačkim brodom Alnic MC, istočno od Singapurskog tjesnaca u 5:24 sati. Alnic, koji je tri puta veći od McCaina, je naftni tanker.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)