Oshkosh Defense je dobio narudžbu od američke Kopnene vojske za proizvodnju Joint Light Tactical Vehicles (JLTV) koji će biti isporučeni i američkom Marinskom korpusu.

KoV je naručio prvih 657 lakih oklopnih vozila, 2977 instaliranih setova i pripadajuću potporu. Ugovor je vrijedan više od 243 milijuna USD. Ugovor za program JLTV podrazumijava isporuku gotovo 17.000 vozila sa opremom u razdoblju od osam godina.

“The JLTV program pruža našim vojnicima i marincima najsposobnije lako taktičko vozilo u svijetu”, rekao je Wilson R. Jones, predsjednik Oshkosh Corporation i glavni izvršni direktor. “Oshkosh JLTV će biti platforma u kojoj će naši vojnici biti sigurni dok izvode buduće vojne operacije”.

JLTV je zamijeniti veliki broj vozila HMMWV. Oshkosh JLTV obilježava Oshkosh Core1080 sustav zaštite posade, i Oshkosh TAK-4I inteligentni neovisan ovjes. Postoje dvije varijante vozila: sa dva i četiri sjedala.

Nova vozila su za trećinu manja trećinu lakša od Oshkosh MRAP All-Terrain Vehicle, imaju off-road brzinu koja je 70 posto veća od brzine MRAP All-Terrain Vehicle te imaju modularni dizajn za cijeli niz misija.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)