Američke snage za Europeu obavijestile su Njemačku o masovnom kretanju teških vojnih vozila na putu do strateških lokacija u Istočnoj Europi i Baltičkim zemljama pod zastavom operacije Atlantic Resolve. Sve u svemu, 3300 vojnika Prve oklopne brigade, 1. konjaničke Divizije iz Fort Hooda u Teksasu, dopremit će 2.500 komada opreme preko Atlantskog oceana. Postrojbe će zamijeniti 2. oklopnu brigadu 1. pješačke divizije, koja će se vratiti u Fort Riley, Kansas.

Oprema je stigla brodom u Antwerpen tijekom vikenda, gdje se priprema za daljnji prijevoz unutar Europe. Vojni dužnosnici izjavili su da će tretirati ove pokrete kao veliku vojnu vježbu logističkih elemenata potrebnu za ocjenu vještina i sposobnosti u slučaju eventualnog izbijanja sukoba.

To znači da će vojnici raditi protiv vremena kako bi vidjeli koliko se brzo mogu razmjestiti na planirane lokacije. Nešto opreme koristit će unutarnje plovne puteve od Antwerpina do Mannheima, kako bi ispitali i taj način prijevoza, osim ceste i željeznice. Vlakovi će potom iz Mannheima otići dalje na istok.

Ukupna lista uključuje tešku borbenu opremu, uključujući 87 Abrams tenkova, oko 140 borbenih vozila Bradley, 18 Paladin haubica i 395 drugih gusjeničara. Oni će putovati željeznicom na razna mjesta u trima baltičkim zemljama, te Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Mađarskoj.

Od 1000 vozila na kotačima, očekuje se da njih ​​280 prolazi u manjim kolonama njemačkom cestovnom mrežom.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)