Zapovjednik američkih snaga u Afganistanu zatražio je od Indije vojnu pomoć azijskoj zemlji. General John Nicholson pozvao je Indiju na akciju koja je posljedica zapadnih sankcija protiv Rusije, jer je došlo do zastoja u isporuci pričuvnih dijelova ruske proizvodnje za oružja koja koriste afganistanske snage.

Obraćajući se novinarima, nakon sastanka s indijskim savjetnikom za nacionalnu sigurnost Ajit Dovalom, ministrom vanjskih poslova Subrahmanyam Jaishankarom i ministrom obrane G.Mohan Kumarom, američki general je rekao: “Zbog sankcija Rusiji, teško je stvoriti zalihe pričuvnih dijelova za ruske vojne platforme u Afganistanu, jer veliki dio novca koji se daje Afganistanu dolazi od strane donatora koji su uveli sankcije protiv Rusije. ”

Indija je nedavno prebacila četiri helikoptera ruske proizvodnje Mi-25 za potrebe Afganistanskog ratnog zrakoplovstva, što je prvi indijski transfer vojne opreme u Afganistan. “Afganistanci su zatražili više od tih helikoptera. Postoji neposredna potreba za više. Kada ti zrakoplovi dođu, odmah se uvode u borbu”, rekao je Nicholson. “Gradimo Afganistansko ratno zrakoplovstrvo kao ključnu komponentu sigurnosti.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)