Mobilni kamuflažni sustav (MCS) švedske tvrtke Saab prolazi kroz terensku procjenu američkih kopnenih snaga u Njemačkoj, odnosno 2. Konjičke pukovnije tijekom njihovog operativnog osposobljavanja. Mobilna kamuflaža, koju proizvodi Barracuda, poslovna jedinica tvrtke Saab, pruža zaštitu kako stacionarnim vozilima tako i vozilima u pokretu.

“Mobilno maskiranje i prikrivanje sada su važniji nego u bilo kojem trenutku u posljednjih 15 godina, posebice na europskom kontinentu”, rekao je Scott Caldwell, direktor marketinga i prodaje u Barracudi. “Činjenica da naše sustave sada vrednuje američka vojska u Europi svjedoči o Saab-ovoj predanosti potpori vojnika i kontinuiranoj suradnji s američkom vojskom.”

MCS daje vozilima multispektralni sustav prikrivanja kako bi se vozila stopila s okolišem. Smanjuje mogućnost vizualnog otkrivanja i otkrivanja putem senzora i radara, tvrdi Saab.
“Trenutni napori za podršku američkoj vojsci u Europi s MCS-om su u tijeku i mogli bi eliminirati kamufliranje vozila kakvo se do sada tradicionalno primjenjivalo radi usklađivanja operativnih okruženja”, rekao je Caaldwell. “Povratna informacija američkih vojnika navodi na zaključak da MCS uspješno smanjuje vidljivost i izloženost vozila, vrlo je izdržljiv i jednostavan za korištenje.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)