Uz djelatnike Remontnog zavoda i dočasnike instruktore Nacionalne garde Minnesote OS SAD na aktivnosti su nazočili predstavnici Bojne za opću logističku potporu, Vojno zdravstvenog središta te Središta za obuku i doktrinu logistike. Predstavnicima Oružanih snaga SAD-a predstavljene su dosad dostignute sposobnosti i mogućnosti održavanja MRAP vozila u Remontnom zavodu te implementacija Cilja sposobnosti s naglaskom na sanitetska vozila.

Predstavnici OS SAD-a prezentirali su svoja prijašnja iskustva vezana za uporabu sanitetskih vozila HAGA RG33-L te njihovog održavanja od korisničke do potporne razine .

Ovom bilateralnom vojnom suradnjom razmijenjena su iskustva vezana za Programe održavanja vozila MRAP te prezentirane potrebe Remontnog zavoda za opremanjem i provedbom daljnjih obučnih događaja na temu održavanja s ciljem podizanja sposobnosti održavanja MRAP vozila na veću razinu što uključuje remont i regeneraciju pojedinih sklopova i podsustava na vozilima.

Predstavnici OS SAD-a izrazili su želju, spremnost i potvrdili mogućnosti za daljnjom suradnjom i provedbom obuke u SAD-u, poglavito za navedene zahtjeve za obukom odnosno naprednim tečajevima za pojedine podsustave na MRAP vozilima.

Tekst: npr Ines Grossi

Foto: ZzP

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)