Angolska PZO je nadograđena od strane litvanske tvrtke Litak-Tak, izvijestio je ukrajinski Independent News Portal (UINP). Navodi se kako je litavska tvrtka nadogradila sustav S-125 (SA-3) te isporučila tri P-180 ML i tri Mars-L radara.

Vjerojatno je riječ o nadogradnji radara P-18ML za rano upozorenja koje radi Litak-Tak. P-18 obično se koristi za potporu bitnica S-125.

Mars-L je novi mobilni L-band radar za kojeg Litak-Tak kaže da se može koristiti za kontrolu zračnog prometa, nadzor na malim visinama te označavanje i dodjelu ciljeva za SAM sustav.

Tvrtka nadogradnju S-125 naziva S-125-ML i ona dolazi s nadograđenim SNR-125-ML radarom i novim UNK-ML zapovjednim mjestom. Litak-Tak kaže da sustav automatizira mnoge procese, ima daleko kraće vrijeme odziva i paljbe, više je otporan na ometanje i ima prošireno djelovanje sa 30,5 km na 37 km.

UINP navodi kako su Litak-Tak osnovala dva Ukrajinaca koji su ranije radili za ukrajinsku tvrtku Aerotechnica. Aerotechnica je predstavila radar MARS-L u 2013. i nudi slične nadogradnje za S-125 SAM sustav.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)