Leonardo je objavio kako će isporučiti helikoptere AW169 vladi Argentine za potrebe graničnih postrojbi. Sporazum je objavljen na međunarodnom vojnom sajmu LAAD 2017, koji se održavao u brazilskom Rio de Janeiru. Jednom kada budu isporučeni biti će prvi AW169 koji se koriste u Argentini.

Vladini dužnosnici očekuju isporuku u drugoj polovici 2017. godine. „Izbor nove generacije AW169 takvom važnom klijentu u Argentini pruža daljnje dokaze o konkurentnosti visoke kvalitete tvrtke, naprednih tehnoloških rješenja koja su dizajnirana da zadovolje sadašnje i buduće potrebe u Latinskoj Americi, posebno u zahtjevan sigurnosnog sektora, rekao je Leonardov direktor Mauro Moretti u priopćenju.

AW169 je višenamjenski helikopter za obavljanje nadzora i provedbu policijskih operacija. Također se može koristiti za potrage i spašavanja. Leonardo navodi kako će helikopteri podržati operacije duž granice s naglaskom na borbi protiv trgovine drogom i protuterorističke misije.

Helikopter ima napredni otvoreni paket avionike s potpuno digitalnim kokpitom koji nudi optimiziranu situacijsku svijest, a pokreću ga dva Pratt & Whitney PW210A motora.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)