Argentina nabavlja helikoptere AW169 za granične postrojbe

Leonardo je objavio kako će isporučiti helikoptere AW169 vladi Argentine za potrebe graničnih postrojbi. Sporazum je objavljen na međunarodnom vojnom sajmu LAAD 2017, koji se održavao u brazilskom Rio de Janeiru. Jednom kada budu isporučeni biti će prvi AW169 koji se koriste u Argentini.

Vladini dužnosnici očekuju isporuku u drugoj polovici 2017. godine. „Izbor nove generacije AW169 takvom važnom klijentu u Argentini pruža daljnje dokaze o konkurentnosti visoke kvalitete tvrtke, naprednih tehnoloških rješenja koja su dizajnirana da zadovolje sadašnje i buduće potrebe u Latinskoj Americi, posebno u zahtjevan sigurnosnog sektora, rekao je Leonardov direktor Mauro Moretti u priopćenju.

AW169 je višenamjenski helikopter za obavljanje nadzora i provedbu policijskih operacija. Također se može koristiti za potrage i spašavanja. Leonardo navodi kako će helikopteri podržati operacije duž granice s naglaskom na borbi protiv trgovine drogom i protuterorističke misije.

Helikopter ima napredni otvoreni paket avionike s potpuno digitalnim kokpitom koji nudi optimiziranu situacijsku svijest, a pokreću ga dva Pratt & Whitney PW210A motora.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)