Ugovor za helikoptersku obuku vrijedan oko 1,6 milijardi $, britansko Ministarstvo obrane je dodjelilo tvrtki Ascent Flight Training.

“Ovo je posljednji element redefiniranja britanskog Military Flying Training sustava u state-of-the-art strukturu za razvoj kvalificiranih posada koje će osigurati budućnost zračnih komponenti naše Kraljevske mornarice, Kopnene vojske i Ratnog zrakoplovstva”, rekao je ministar za obrambene nabave Philip Dunne. “Naše oružane snage će imati koristi od obuke svjetske klase.

Ona će naše posade učiniti spremnima za sljedeću fazu njihove karijere te ih naoružati sa vještinama koje su im potrebne za operacije diljem svijeta.” Velika Britanija u veljači dodjelila tvrtki Ascent – joint venture između Babcock International i Lockheed Martin – 1,6 milijardi dolara vrijedan ugovor za obuku budućih posada na avionima Atlas, Voyager, Typhoon i F-35 Lightning.

Ugovor za obuku na helikopterima, koji traje do 2033.godine, podrazumijeva obuku na novim Airbus H135 i H145 uz izgradnju nove infrastrukture i zemaljske opreme na RAF Shawbury u Shropshiru za obuku posada.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)