BAE Systems, u sklopu ugovora s Američkom ratnom mornaricomu, nadogradio je sposobnosti C4I sustava za 5.000 taktičkih vozila MRAP za američke i savezničke snage. Prekretnica, postignuta na temelju sporazuma o potpori s Naval Warfare Systems Center Atlantic, došla je dok američka vojska – kupac SPAWAR-a – nastoji poboljšati sposobnosti zadaća za svoje flote taktičkih vozila. C4I je skraćenica za zapovijedanje, nadzor, komunikaciju, te obavještajni sustav.

BAE Systems izjavio je kako su se C4I nadogradnje izvodile u pogonu u Summervilleu, S.C., na različitim tipovima vozila otpornih na minsko-eksplozivna sredstva, uključujući M-ATV vozila, MaxxPro DASH i ambulantne inačice, te platforme RG-31.

Nadogradnjom poboljšavaju komunikacijske sustave vozila, interkom sustave, sustave mobilne mreže i zaštitne sustave vojnika.

“Naši stručnjaci osiguravaju da se pri postavljanju ove opreme ispune strogi standardi kvalitete, jer ove tehnologije i komunikacijski sustavi moraju biti besprijekorni kada ih naši vojnici koriste”, rekao je Kris Busch, potpredsjednik tvrtke BAIS Systems za C4ISR. “Ova se vozila razmještaju diljem svijeta kako bi podržala ključne i trenutne zadaće”.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)