BAE Systems Ltd. je objavio ugovor o održavanju i podršci Hawkovih aviona za obuku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. BAE će sklopiti ugovor sa Središtem za popravak, održavanje i remont (AMMROC), kako bi osigurao popravke i nadogradnje zrakoplova Hawk Mk61, Mk102 i Mk63 u objektu u Abu Dhabiju do 2020. Objekt je smješten na međunarodnoj zračnoj luci Al Ain u Abu Dhabiju.

Jednomotorni mlazni zrakoplov obično se koristi za obuku, premda može poslužiti i kao laki borbeni zrakoplov. Oko 1.000 britanskih zrakoplova Hawk u službi je 18 vlada širom svijeta za osposobljavanje pilota za letenje na većim i naprednijim borbenim zrakoplovima. Ugovor s AMMROC-om u vlasništvu tvrtke Emirates Defence Industries Corp., Lockheed Martin Corp i Lockheed Martin podružnica Sikorsky – uključit će programe obuke i održavanja.

“Ovaj sporazum temelji se na snažnom partnerstvu koje smo imali s AMMROC-om od 2013. godine i pruža platformu za našu daljnju pomoć u pružanju podrške sadašnjoj floti Hawk u Ujedinjenim Arapskim Emiratima”, rekao je Mike Swales, direktor međunarodnog programa Hawk International u tvrtki BAE Systems. “To će ojačati i unaprijediti suradnju između naših dviju organizacija pri dugoročnom održavanju zrakoplova”.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)