Dva američka vojna broda koja baziraju na Floridi biti će na popravcima i održavanju koje će obaviti BAE Systems u sklopu ugovora ukupne vrijednosti 61,7 milijuna USD.

Brodovi su USS Farragut (DDG 99), jedan Arleigh Burke – klase razarača i USS Fort McHenry (LSD 43), klase Whidbey Island.

“Ovi ugovori su važni jer pomažu održivost naše radne snage, dopuštajući nam da i dalje pružamo ključne sposobnosti održavanja i modernizacije u mornarici”, rekao je David Thomas, potpredsjednik i generalni direktor BAE Systems Jacksonville Ship Repairs.

BAE Systems je rekao da će na suhi dok postaviti USS Farragut ovo ljeto i provesti strukturne popravke, popravke pogonskog sustava, ventilacije i pomoćne sustave. Očekuje se da radovi na razaraču budu dovršeni do siječnja 2017. godine.

Tvrtka će obaviti održavanje i modernizaciju na USS Fort McHenry u mornaričkom središtu Mayport, a radovi počinju u srpnju. Radovi na brodu će uključivati trup, strojeve, električne i elektroničke sklopove, promjene cijevi. Posao će biti završen do svibnja 2017. godine.

Ako se sve opcije ugovora izvrše, kumulativna vrijednost dva ugovora porast će na 68,6 milijuna $, priopćio je BAE Systems.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)