Bell Helicopter i PGZ Poljska planiraju surađivati ​​na programu UH-1Y Venom helikoptera u sklopu vojne modernizacije OS Poljske. Partnerstvo, dio nedavno potpisanog Pisma namjere između Bell i Polska Grupa Zbrojeniowa je dodatak još jednom sličnom programu za Bell AH-1Z Viper jurišni helikopter. UH-1Y i AH-1Z su oboje u službi Marinskog korpusa SAD-a.

„Pismo namjere koje je potpisano daje grupaciji Polska Grupa Zbrojeniowa priliku za usvajanje tehnologije svjetske klase helikoptera u našim tvornicama” rekao je Blažej Wojnicz, predsjednik Uprave PGZ, navodi se u priopćenju. „Drago mi je da je PGZ Grupa poduzela još jedan korak u poslovnim odnosima s tvrtkom Bell, koji će, nadamo se i dalje rasti i biti jači u budućnosti.”

„Opremanje poljskih oružanih snaga sa vrhunskim helikopterima jedan je od prioriteta u planu modernizacije poljske vojske. Naš je cilj pružiti poljskim OS vrhunsku opremu, što će značajno povećati poljske obrambene sposobnosti.”

U sklopu sporazuma o suradnji, PGZ će razgovorati s Bellom oko transfera tehnologije i mogućeg opsega proizvodnje i održavanja unutar PGZ ako Poljska naruči UH-1Y i AH-1Z helikoptere.

„Snažno vjerujem da ovaj korak s PGZ daje dobru osnovu za daljnje odnose, te pokazuje predanost tvrtke Bell Helicopter potpori poljskih vojnih ciljeva i želje za rastom industrije”, rekao je Rich Harris, potpredsjednik Bella za međunarodne poslove.

 

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)