Bjelorusija i ruski proizvođać Almaz-Antey potpisali su sporazum o isporuci još jedne bitnice sustava Tor-M2, priopćilo je bjelorusko ministarstvo obrane. “Naša će zemlja dobiti novo oružje kao dio sporazuma između Ruske Federacije i Republike Bjelorusije o razvoju vojne i tehničke suradnje od 10. prosinca 2009.”, izvijestio je ured za tisak bjeloruskog Ministarstva obrane.

Prva bitnica Tor-M2 došla je u 120. brigadu PZO tijekom 2011-2012. Početkom 2014. godine 120. brigada uspostavila je bojnu PZO koja se sastojala od tri bitnice naoružane Tor-M2 raketnim sustavima, priopćio je ured za novinare. Raketni sustavi protuzračne obrane Tor-M2 također su krenuli s razmještajem u 740. raketnoj brigadi koncem prošle godine.

“Dolazak novog naoružanja protuzrakoplovne obrane proširio je obrambene i borbene sposobnosti zrakoplovnih snaga”, rekli su u ministarstvu. Raketni sustav protuzračne obrane Tor-M2 gađa zrakoplove, helikoptere, bespilotne sustave, rakete i druga precizna oružja koje lete na srednjim, niskim i ekstremno niskim visinama. Tor-M2 karakterizira njegova visoka manevarabilnost, mobilnost, brzi odgovor, automatizacija borbenih operacija i učinkovitost uključivanja širokog raspona ciljeva.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)