Napredni ruski radar srednjeg i dugog dometa za nadzor zračnog prostora, Protivnik-GE, stigao je u postrojbu radio-tehničke službe vojske Bjeloruskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, izvijestilo je Ministarstvo obrane Bjelorusije.

“Sada se pojavila mogućnost otkrivanja i praćenja balističkih ciljeva te povećanja dometa za otkrivanje zračnih ciljeva uz povećanje mobilnosti automatiziranog grupiranja i smanjenja operativnih troškova rada radara kroz korištenje suvremenih tehnologija”, priopćilo je MO Bjelorusije.

Načelnik Glavnog stožera OS Bjelorusije i prvi zamjenik ministra obrane general-bojnik Oleg Belokonev, rekao je kako je isporuka radara povijesni trenutak za radio-tehničke postrojbe i prebacivanje vojnih snaga u “novu kvalitativnu razinu za osiguranje nacionalne sigurnosti, pomažući da se znatno poveća borbena sposobnost te njihova mobilnost. “Zapovjednik Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane general-bojnik Oleg Dvigalyov rekao je da će još jedna radarska postaja ući u službu početkom iduće godine te će Bjelorusija dobiti ukupno sedam takvih radara do 2020. godine.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)