BMC, vodeći turski proizvođač oklopnih vozila, potpisao je 8.kolovoza ugovor s turskom vladom za proizvodnju i prodaju ukupno 529 taktičkih oklopnih vozila, priopćila je vlada.

Turska agencija za vojne nabave, Podtajništvo za obrambenu industriju (SSM), reklo je da će BMC biti glavni ugovaratelj odnosno nositelj posla u programu za nabavu 529 oklopnih vozila, što znači da će tvrtka raditi i s drugim lokalnim tvrtkama podizvođačima.

SSM je rekao: „Program ima za cilj zadovoljiti zahtjeve turskih oružanih snaga u područjima gdje se intenzivno bore protiv terorizma.”

Izjava znači da će planirana sredstva biti raspoređena u turskim jugoistočnim pokrajinama gdje se turska vojska bori kurdskih pobunjenika. Izvor nabave upoznat s ugovorom je rekao da je posao vrijedan „više od 300 milijuna eura”, ili oko 350 milijuna $.

SSM je rekao da je ugovor također uključuje nabavu neodređenog broja Yeni Kirpi, naprednu verziju vozila Kirpi, koji je predstavljen u svibnju 2017. na IDEF obrambenom sajmu u Istanbulu ,

BMC je dijelom u vlasništvu biznismena Ethem Sancaka, bliskog prijatelja turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Sancak također sjedi u središnjem odboru Erdoganove vladajuće Stranke pravde i razvitka. Katarski investicijski fond drži 50 posto udjela u tvrtki.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)