Američko ratno zrakoplovstvo u utorak je dodijelilo Boeingu ugovor vrijedan nešto manje od 600 milijuna dolara za početak preliminarnog dizajna sljedeće generacije zrakoplova Air Force One. Kao republikanski predsjednički kandidat, predsjednik Donald Trump kritizirao je troškove programa.

USAF je priopćio kako je uspio sklopiti dobar posao za dva Boeinga 747-8 koja će postati sljedeći Air Force One, te je ponovljeo da će se uštede na troškovima nastaviti tijekom faze preliminarnog dizajna.

General bojnik Duke Richardson, izvršni časnik za Presidential Airlift Recapitalization (PAR) – naziv zamjenskog programa za Air Force One – izjavio je kako je preliminarna faza projektiranja označila “sljedeći veliki korak prema osiguravanju cjelokupnog prihvatljivog programa”.

Zrakoplovne snage su dodale u priopćenju novinarima: “One mogućnosti uštede troškova koje su identificirane biti će ponovno pregledane kako se ne bi dogodilo da se sposobnosti Air Force One degradiraju njihovom uštedom.

Cijeli idejni projektni napori će zadržati fokus na raspoloživosti… Zrakoplovstvo se zalaže za suradnju s Boeingom kako bi se osiguralo da program PAR odgovara zahtjevima predsjedničke misije prijevoza, kao i predsjedničkim očekivanjima o raspoloživosti. ”

Zahvaljujući pozornosti Trumpa, zrakoplovstvo i Bijela kuća radili su zajedno kako bi ponovno procijenili zahtjeve Ratnog zrakoplovstva s naglaskom na skidanje skupih i nebitnih sposobnosti.

U sklopu preliminarne faze projektiranja, Boeing će dizajnirati modifikacije osnovnog komercijalnog Boeing 747, uključujući integraciju vojnih specifičnih komunikacijskih sustava, nadogradnju električne energije, medicinske uređaje, sustave samoobrane, interijer zajedno s medicinskim uređajima te autonomne sposobnosti za zemaljske operacije “, navodi se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)