U prvom kvartalu 2016. godine, prodaja je porasla dva posto, na 22,6 milijardi $ u odnosu na 22,1 milijarde $ u prvom kvartalu 2015.godine, objavio je Boeing. Neto dobit u kvartalu je pala za devet posto, na 1,21 milijardu $ u odnosu na 1,35 milijardi $ u istom razdoblju godinu dana prije. Veći opseg isporuke vojnih zrakoplova iz godine u godinu i nastavak čvrstog operativnog rada na proizvodnim programima prouzročio je rast prihoda i snažan novčani tok za Boeing u prvom kvartalu”, kazao je predsjednik i CEO Dennis Muilenburg. “Ovakvi rezultati omogućavaju naše stalno ulaganje u inovacije novih proizvoda i zaposlenika te povratak značajnog novca dioničarima”.

“Sve u svemu, mi smo zadovoljni s našim trendovima i naša perspektiva ostaje pozitivna. Na programu razvoja i proizvodnje aviona cisterne KC-46, značajno investiramo kako bi ispunili obveze prema klijentima, isporučujemo inicijalni avion prema planu i prelazimo u punu proizvodnju “, rekao je Muilenburg.

Ukupna knjiga narudžbi tvrtke na koncu kvartala iznosila je 480 milijardi USD. Što se tiče obrambenog sektora prihodi su u prvom kvartalu iznosili 8 milijardi USD, što je za 19 posto više u odnosu na 6,7 ​​milijardi USD u prvom kvartalu 2015. godine. Poslovna jedinica Boeing vojni zrakoplovi (BMA) zabilježila je rast prihoda u prvom kvartalu na 3,7 milijardi USD u odnosu na 2,7 milijardi USD prošle godine, što je rezultat većih narudžbi za F-15 i C-17. Također, BMA je ugovorio s Američkom Ratnom mornaricom isporuku 20 aviona P-8A Poseidon te sa Američkim KoV-om proizvodnju 117 helikoptera Apache.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)