Da poboljša poslovanje u obrambenom poslovnom segmentu, Boeing je ukinuo 50 izvršnih pozicija čime će prisiliti veliki dio zaposlenih na ovim pozicijama da trajno napuste tvrtku, izjavio je voditelj segmenta obrane. Organizacijske promjene čine se zbog jačanja agilnosti tvrtke i odgovornosti spram potreba kupaca, rekla je Leanne Caret, CEO Boeing Defence. Željeni rezultat je „uravnoteženiji pristup u tome kako radite posao.”

„To nije bila laka odluka”, rekla je. Govoreći o 50 utjecajnih rukovoditelja, dodala je da su oni na izlazu iz tvrtke. Može biti nekoliko mogućnosti za samo neke od njih na drugom položaju i drugoj razini donošenja odluka. ”

Od 1. srpnja, Boeing će trenutni segment vojnih zrakoplova, mreže i svemirskih sustava konsolidirati u četiri entiteta, tvrtka je navela u priopćenju.

Napadne operacije, nadzor i mobilnost će biti pod Shelley Lavander, koja trenutno predsjedava Boeing Military Aircraft (BMA) . Lavander će imati pod nadzorom borbene zrakoplove, uključujući i F-15, F/A-18 i P-8; Joint Surveillance Target Attack Radar System i modifikacije na fixed-wing zrakoplovima.

Vertikalni prijevoz, koji uključuje AH-6i Little Bird, AH-64 Apache i CH-47 Chinook helikoptere, te V-22 Osprey biti će pod vodstvom Davida Koopersmith, sada na dužnosti potpredsjednika i glavnog direktora Vertikalnog prijevoza.

Prostor i raketnih sustava će biti na čelu Jim Chilton, predsjednik mreže i svemirskih sustava. Ovaj široki portfelj uključuje Boeing udio United Launch Alliance, satelita i drugih svemirskih programa, kao i ICT Prizemlje Like strateški zastrašujući ponude i raketnih portfelja.

Autonomni sustavi će pokriti in situ i Liquid Robotics filiales, bespilotnih i pomorske vozila „neke elektroničkih i informacijskih sustava.” Chris Raymond, koji trenutno vodi Boeing strateške obrane i obavještajnih sustava organizacije, je-je imenovan voditelj ovog područja.

Phantom Works, globalne operacije i razvoj će u velikoj mjeri ostati netaknute promjenama, te će ostati pod Caret.

Promjene koje je Boeing objavio ovaj tjedan su dio veće kampanje Leanne Carret kako bi se poboljšala organizacijska struktura Boeinga u odgovoru na zahtjeve Pentagona kad su dostupnost i brzina prioriteti na tržištu. Tvrtka je već krenula s valom konsolidacije, sjedište obrambenog segmenta se seli iz St. Louisa u Washington kako bi tvrtka bila dostupnija vojnim i političkim dužnosnicima.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)