Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ Slunj pripadnici Topničko raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u vremenu od 20. do 23. ožujka 2017., bitnica samohodnih višeraketnih lansera raketa VLR 122 mm „Grad“, proveli su taktička uvježbavanja koja su završila topničkim bojevim gađanjem razine voda, kao redovito topničko gađanje za 2017.
U fazi priprema za navedenu zadaću koja je provedena u vojarni „Bilogora“ u Bjelovaru, zahtjevane aktivnosti su izvršene na razini topničko raketne bojne, procesom donošenja vojne odluke s taktičkom pretpostavkom pružanja paljbene potpore u napadnim operacijama brigade.

U taktičko uvježbavanje uključena je i uspostavljena borbena komora bojne s pretpostavkom preuzimanja nadzora nad operacijom u slučaju gubitka glavnog zapovjednog mjesta, a kao priprema za sudjelovanje u vježbi Vojnoj vježbi „Održivost 17“ koju u svibnju 2017. provodi Gardijsko oklopno-mehanizirana brigada. Topničko bojevo gađanje provedeno je sukladno planu, realizirane su sve postavljene zadaće i uspješno su odrađeni svi planirani ciljevi obuke.Voditelj gađanja bio je zapovjednik voda Samohodnih višeraketnih lansera raketa poručnik Dino Paljević, dok je zapovjednik bitnioce natporučnik Josip Marenić bio u ulozi časnika za sigurnost.

Gađanje je nazočio zapovjednik Gardijsko oklopne.mehanizirane brigade brigadni general Denis Tretinjak i zapovjednik Topničko raketne bojne Gombr pukovnik Željko Bosorić koji su iskazali zadovoljstvo provedenim aktivnostima.

Tekst: OS RH/M. Dropuljić
Foto: OS RH/R. Breitenbach, MORH/J. Kopi

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)