Ministarstvo obrane Velike Britanije produžilo je ugovor sa švedskim Saabom za pružanje Tactical Engagement Simulation, objavila je tvrtka u ponedjeljak. Trogodišnje produljenje ugovora uz potpunu logističku potporu proizvođača, vrijedno je oko 26 milijuna dolara, te omogućava Saabu da isporuči infrastrukturu, instrumente i ljudstvo za potporu u paketu.
Britanska vojska koristi Deployable Tactical Engagement Simulation sustav švedskog proizvođača za podršku vježbama u inozemstvu. Simulira učinke izravne i neizravne paljbe i prati pojedine postrojbe i vozila. Također prikuplja podatke u stvarnom vremenu za analizu nakon akcije.

“Od 2009. godine naši tehnički i stručni djelatnici za obuku učinkovito su bili ugrađeni u britansku vojsku, podržavajući do sedam vježbi godišnje”, izjavila je u priopćenju Asa Thegstrom, šefica poslovne jedinice Saab Training & Simulation. “Saab vidi ovo produljenje ugovora kao priznanje snažnom radnom odnosu koji smo razvili s britanskom vojskom i obrambenim ministarstvom”.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)