Prvo ispaljivanje rakete MBDA Brokmstone sa britanskog Eurofighter Typhoona provedeno je u sklopu 3.faze poboljšanja Typhoona. Modifikacije Typhona dio su projekta Centurion, niz nadogradnji koji će pružiti EF napadačke sposobnosti Tornada GR4. Ispaljivanje rakete i njezino testiranje uključilo je britansko ministarstvo obrane, MDBA i ostale tvrtke uključene u konzorcij Eurofightera, objavio je u petak BAE Systems.

“Uspješno dovršenje ovog ispitivanja važan je korak prema integraciji oružja na zrakoplov”, izjavio je izvršni direktor za Eurofighter Jagdflugzeug GmbH Volker Paltzo. “Brimstone će pilotu Typhoona pružiti mogućnost preciznog napada na brzo pokretne ciljeve, dodatno povećavajući sposobnosti zrakoplova za udare po ciljevima na zemlji”.

MBDA je također sudjelovala u ispitnim letovima kako bi integrirala raketni sustav MBDA Storm Shadow i rakete Meteor na Typhoon. Brimstone je raketa zrak-zemlja radarski i laserski vođena precizna raketa namjenjena za gađanje tenkova, brzih vozila i brodova.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)