Britanski Kelvin Hughes izvještava da će više od 60 brodova Kraljevske mornarice biti opremljeno sa radarskim sustavom SharpEye. Opskrba radarskim sustavima za navigaciju dolazi u sklopu suradnje tvrtke sa Lockheed Martin Integrated Systems UK, koja je nedavno osvojila 63,7 milijuna USD vrijedan ugovor sa Ministarstvom obrane.

“Ovo je dobra vijest za nas, a mi se radujemo se suradnji s Lockheed Martinom u opremanju flote sa našim vrhunskim SharpEye radarom”, rekao je Rohan Dearlove, direktor prodaje tvrtke Kelvin Hughes. “SharpEye po ovom ugovoru podržava želju za tehnološkom konvergencijom sa sličnim radarima koji se već nalaze u službi flote i odabrani su za programe kao što su tankeri klase Tide i novi OPV.”

Radari su se isporučuju za fregate Type 23, Hunt i Sandown minolovce, plovila za potporu, brze ophodne brodove i klase podmornica Trafalgar, Vanguard i Astute.

Ugovor uključuje opcije navigacijskih radarskih sustava za buduća plovila, kao što su nosač klase Queen Elizabeth, Type-26 Global Combat Ships i podmornica Successor.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)