BRUXELLES, 10. veljače 2016. (Hina) – Hrvatska je od početka podržavala Crnu Goru na njezinu putu prema eurotlantskim integracijama i Hrvatski sabor bit će među prvima koji će ratificirati sporazum o pristupu Crne Gore NATO-u, izjavio je u srijedu u Bruxellesu hrvatski ministar obrane  Josip Buljević.
 “Za Hrvatsku je savezništvo s Crnom Gorom jedan od prioriteta. Mi smo od početka podržavali Crnu Goru u svim koracima u euroatlantskim integracijama”, rekao je Buljević odgovorajući na upit crnogorskih novinara. Buljević je u srijedu sudjelovao na sastanku ministara obrane zemalja članica NATO-a.
 Ministri vanjskih poslova NATO-a na sastanku u Bruxellesu početkom prosinca prošle godine pozvali su Crnu Goru da postane 29. članica Saveza.
 Buljević je rekao kako očekuje da će već u travnju biti potpisan protokol o pristupu Crne Gore NATO-u nakon čega kreće postupak ratifikacije koji bi mogao potrajati godinu i nekoliko mjeseci. Istaknuo je da će Hrvatski sabor biti među prvima koji će ratificirati pristup Crne Gore.
 Buljeviće je dodao da članstvo Crne Gore u NATO-u može samo pomoći u rješavanju otvorenih pitanja s Hrvatskom, koja po njegovu mišljenju i nisu osobito teška.