Češki proizvođač oružja Česká Zbrojovka Uherský Brod je potpisala ugovor s peruanskim proizvođačem malog naoružanja u vojnom vlasništvu tvrtkom FAME za sklapanje i održavanje poluautomatskih pištolja u Limi.

Česka Zbrojovka je isporučila proizvodne strojeve i osigurala potrebnu obuku za zaposlenike FAME tijekom ljeta, rekla je glasnogovornica tvrtke Hana Smilkova.

“Ovo je prvi put da je češka tvrtka sklopila ugovor ove vrste s peruanskom tvrtkom aktivnom u sektoru obrane i prva prigoda da Česká Zbrojovka Uherský Brod započne tehnološku suradnju s tvrtkom u regiji Latinska Amerika”, rekla je Marcela Riosova, direktorica prodaje Česke Zbrojovke za IHS Jane’s. Riosova je navela kako će sklapanje poluautomatskih pištolja u proizvodnom pogonu FAME započeti krajem kolovoza.

Češka Zbrojovka odustala je od zajedničkog ulaganja za proizvodnju poluautomatskih pištolja u Brazilu u rujnu 2015. godine. Smilkova je navela da Češka Zbrojovka namjerava proširiti proizvodnu suradnju uključujući dodatni transfer tehnologije, znanja i dozvola u sljedećih 15 godina.

“Dodana vrijednost proizvodnje u Peruu mogla bi doseći i do 40%”, rekla je Smilkova.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)