Delegacija oružanih snaga RH, na čelu s direktorom GS OS RH kontraadmiralom Robertom Hranjem, sudjelovala je u vremenu od 12. do 14. prosinca 2017. u Norfolku, Virginia, SAD, na 12. po redu godišnjoj konferenciji „Chiefs of Transformation Conference – COTC 17“.

Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je „Prepare for Tomorrow, Share the Future“ odnosno priprema za buduće izazove koji predstoje NATO savezu, a koji obrambenom sektoru nameću potrebu ubrzanog razvoja i usvajanja suvremenih tehnologija te imaju direktan utjecaj na razvoj sposobnosti oružanih snaga NATO članica.

Sama konferencija je održana pod vodstvom generala Denisa Merciera, zapovjednika ACT-a („Supreme Allied Commander Transformation“). Na konferenciji je nazočilo preko 500 predstavnika iz svih NATO zemalja kao i partnerskih država koje su pozvane da sudjeluju na konferenciji.

Također, na konferenciji su nazočili i predstavnici akademske zajednice te vojnog proizvodnog sektora koji su prikazali postignuća u razvoju i opremanju oružanih snaga te su predstavili planove i projekte u bliskoj budućnosti.

Konferencija je organizirana kroz pet panela pod vodstvom oružanih snaga SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Španjolske. Kroz raspravu, razmjenu informacija, demonstraciju opreme i prikaz mogućih opcija razvoja sposobnosti, voditelji i zapovjednici za transformaciju oružanih snaga sagledali su buduće prioritete i mogućnosti koje im stoje na raspolaganju.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)