Čileansko Ministarstvo obrane pojačava partnerstvo s Airbusom nakon što su dužnosnici potpisali novi sporazum. Sporazum ima za cilj olakšati put za novi poslovni razvoj s naglaskom na vojne letjelice. Obje strane su dogovorile suradnju na proizvodnji i održavanju budućih projekata, te istraživanje novih načina za produbljivanje njihovog odnosa.

“Dogovor će omogućiti bolji razvoj naše zrakoplovne industrije, stvarajući nove prilike za rast i poticanje zapošljavanja unutar naše nacionalne zrakoplovne industrije i naše ratnog zrakoplovstva”, rekao je čileanski ministar obrane Jose Antonio Gómez u priopćenju. “Ovakvi strateški savezi u skladu su s onim što smo htjeli napraviti od početka. Za promicanje obrambene industrije.”

Potpisivanje je uslijedilo nakon nekoliko sporazuma između Vlade Čilea i drugih obrambenih industrijskih divova, uključujući i ugovor s Lockheed Martinom za proizvodnju rezervnih dijelova za C-130 zrakoplove.

Prema ministarstvu, partnerstvo s Airbusom je dio većeg napora praćenja drugih zemalja Latinske Amerike za ulaganje više sredstava u zrakoplovne i obrambene sposobnosti. Dužnosnici kažu kako će takvi sporazumi stvoriti nove prilike za rast i inovacije.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)