Damen Schelde brodogradnja održao je svečanost polaganja kobilice za novi brod Meksičke ratne mornarice fregatu Sigma 10514, objavila je tvrtka. Svečanosti u Vlissingenu u Nizozemskoj nazočili su meksički tajnik za nacionalnu obranu, general Salvador Cienfuegos i meksički tajnik mornarice Admiral Vidal Francisco Soberón Sanz.

Meksička mornarica je dugogodišnji klijent Damena i trenutno djeluje sa najmanje 10 brodova u floti koje je izgradio Damen”, priopćila je tvrtka. “Projekt za Sigma 10514 potpisan je ranije ove godine.” Sigma 10514 je fregata dugačka 110m i postiže maksimalnu brzinu od 28 čvorova.

Brod za Meksiko bit će modularan, a aktivnosti na izgradnji odvijat će se u obje zemlje. Dva od šest modula bit će izgrađena u Nizozemskoj, a četiri u Meksiku.

“Izuzetno smo ponosni što smo odabrani za ovaj program”, izjavio je glasnogovornik Damena nakon ceremonije. “Ova plovila će još jednom pokazati Damenove sposobnosti za izgradnju u bilo kojoj zemlji svijeta kako bi tvrtka udovoljila zahtjevima klijenata”.

“Sigma 10514 igra ključnu ulogu u planovima meksičke mornarice da modernizira svoju flotu.”

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)