Dassault Aviation Group objavila je svoje narudžbe i isporuke za 2017. godinu prije godišnjeg financijskog izvješća tvrtke planiranog za ožujak. Prema Dassaultu, devet Rafale zrakoplova isporučeno je tijekom godine, jedan zrakoplov za Francusku, a još osam u Egipat, što je u skladu s prognozama. Razina je bila stabilna u usporedbi sa stopama proizvodnje iz 2016. godine, kada je šest zrakoplova isporučeno francuskoj vojsci i tri u Egipat.

Tvrtka je također isporučila jedan Rafale za potrebe Francuske ratne mornarice s F3 standardom. F3 standard obuhvaća poboljšanu digitalizaciju, AESA radar i sposobnost nošenja većeg raspona senzora i ciljničkog sustava.

Tvrtka trenutno ima knjigu narudžbi od 101 zrakoplova Rafale, od toga 31 za francusku vojsku, a 70 za izvozne kupce. To će biti pojačano sa još 12 zrakoplova nakon što tvrtka primi uplatu od Katara za zrakoplove koji su naručeni u prosincu 2017. Godine 2016. tvrtka je imala narudžbu za 110 zrakoplova Rafale, 32 za francusku vojsku i 78 za izvoz.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)