Francuska brodograđevna grupacija DCNS je otvorila predstavništvo u Kolumbiji kako bi ojačala svoje odnose s lokalnim tvrtkama i sudjelovala u kolumbijskim projektima.

“S našim novim predstavništva u Bogoti, DCNS želi biti dio strateškog partnerstva s Kolumbijom i njezinom lokalnom industrijom”, rekao je Olivier Michel, potpredsjednik DCNS za Latinsku Ameriku, navodi se u priopćenju. “Zahvaljujući svojem dugom i plodonosnom iskustvu te suradnji i stručnosti u integraciji sustava i transfera tehnologije, DCNS namjerava dovesti tehnologiju i “know-how” koji će doprinijeti razvoju i suverenosti Kolumbije u pomorskom dijelu”. “DCNS je ponosan što već ima uspješno iskustvo u Kolumbiji s kolumbijskom mornaricom kroz program modernizacije fregata Padilla”.

Kolumbijska ratna mornarica planira nabaviti četiri fregate zbog rastućih regionalnih prijetnji. Predstavništvo DCNS će svakako pomoći svakoj ponudi tvrtke za mogući ugovor, stoji u priopćenju. DCNS će izlagati i promicati niz pomorskih proizvoda sljedećeg tjedna na Colombian Naval Defense Exhibition – Colombiamar, sajmu u Kartageni.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)