U vojarni Pokljuka u Republici Sloveniji od 3. do 10. ožujka 2017. godine proveden je 10. Međunarodni zimski kamp dočasnika oružanih snaga zemalja članica NATO-a i Partnerstva za mir. Na ovogodišnjem jubilarnom zimskom kampu sudjelovala su dva pripadnika Oružanih snaga RH iz sastava Zapovjedništva za potporu i Pukovnije vojne policije, a tijekom prva tri dana na zimskom kampu u svojstvu gosta predavača sudjelovao je i prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Mario Mateljić.

Časnički namjesnik Mateljić je u sklopu aktivnosti održao predavanje o aktivnostima međunarodnog karaktera koje organizira Dočasnički zbor Oružanih snaga RH, kao što su „Natjecanje za najspremnijeg pripadnika – Prvi za Hrvatsku 2017“ te „Međunarodni ljetni kamp 2017“. On je informirao sudionike kampa o pripremi pilot tečaja za prve dočasnike razine bojne i više kao zajednički projekt zemalja članica A5 inicijative, koji će se ove godine po prvi puta održati u Republici Hrvatskoj na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ na engleskom jeziku. U sklopu aktivnosti zimskog kampa predavanje je održao i prvi dočasnik Savezničkog zapovjedništva za operacije časnički namjesnik Davor Petek koji je proveo i jednu vrlo zanimljivu praktičnu vježbu sa svim polaznicima.

U daljnjem dijelu provedbe zimskog kampa održano je i praktično uvježbavanje u tehnici skijanja (skijaško hodanje) kao i tehnike biatlona. Kao kruna provedbe ovogodišnjeg zimskog kampa provedeno je i natjecanje svih sudionika kampa i u vrlo oštroj konkurenciji od 28 polaznika pripadnik Pukovnije vojne policije narednik Mario Majhen zauzeo je visoko peto mjesto i time pokazao i dokazao sposobnosti dočasnika Oružanih snaga RH u zimskim uvjetima.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)