Na intergranskom vojnom vježbalištu „Pasuljanske livade“ u okviru vježbe „Morava 2016“, pripadnici Treće brigade Kopnene vojske uz podršku 98. zrakoplovne brigade izveli taktičku vježbu s bojevim gađanjem pod nazivom „Ljeto 2016“.

Na vježbi je ojačana mehanizirana bojna iz sastava Treće brigade izvodila napadne operacije uz podršku aviona i helikoptera koji su izvodili bojeva gađanja zemaljskih ciljeva. Djelovali su avioni „orao“, helikopteri „gama“, tenkovi M-84, borbena vozila pješaštva BVP M-80A, protuoklopna oružja POLO M-83, samohodne haubice 122 mm, minobacači 120 mm…

Vježbi su nazočili zamjenik načelnika GS Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, zapovjednici Kopnene vojske i RZ i PZO general-potpukovnik Milosav Simović i general-major Ranko Živak, načelnici Uprave za obavještajno-izvidničke poslove i Uprave za obuku i doktrinu GS brigadni generali Ilija Todorov i Marinko Pavlović, zapovjednici Prve i Treće brigade KoV brigadni generali Željko Petrović i Mile Jelić.

Na kraju se sudionicima vježbe obratio general-potpukovnik Jovica Draganić, koji je rukovoditelj zapovjedno-taktičke vježbe „Morava 2016“, i čestitao im na uspješno izvedenoj vježbi. On je rekao da su sudionici vježbe djelujući združeno sa postrojbama RZ i PZO prikazali vojničku čvrstinu, vještinu, korištenje taktike, tehnike i procedura.

– Cilj koji je Zapovjedništvo Kopnene vojske postavilo za ovu vježbu, a uklapajući je u vježbu „Morava 2016“, je u potpunosti ostvaren. I nas i vas očekuju novi zadaci, nova dinamika i novi tempo angažiranja na vježbi „Morava 2016“. Još jednom pohvaljujem zalaganje, znanje, vještinu, rukovođenje i zapovjedanje na ovoj taktičkoj vježbi. Stečena iskustva pretočite već sutra u sljedeća obučavanja i osposobljavanja – istaknuo je general Draganić.