Izraelsko Ministarstvo obrane je dodijelilo tvrtki Elbit Systems ugovor za razvoj i proizvodnju sustava elektroničkog ratovanja za potrebe Izraelskog ratnog zrakoplovstva. Prema ugovoru u vrijednosti od oko 70 milijuna USD, Elbit će obaviti razvoj, proizvodnju i isporuku sustava u razdoblju od pet godina. Sustavi će biti instalirani na svim tipovima izraelskih borbenih zrakoplova.

“Moderno zračno ratovanje je izuzetno zahtjevno, a piloti se suočavaju sa mnogim novim prijetnjama”, rekao je predsjednik i izvršni direktor tvrtke Bezhalel Machlis u priopćenju. “Naši sustavi pružaju rješenje za sadašnje i buduće prijetnje, a nadamo se da će i drugi korisnici slijediti izraelsko ratno zrakoplovstvo i odabrati naše EW sustave.”

Elbitov EW paket uključuje radar za upozorenje, ECM lasersko upozorenje i sustav upozorenja od nadolazećih raketa. Sustavi su sposobni za integraciju protumjera kako bi odgovorili na prijetnje u zraku.

“Ponosni smo pružiti izraelskom ratnom zrakoplovstvu napredni EW sustav, koji pokriva cijeli spektar borbenih zrakoplova te vjerujemo da će ovaj ugovor dodatno unaprijediti našu poziciju kao jednog od svjetskih vodećih proizvođača EW “, dodao je Machlis.