Dana 23. svibnja 2017. godine otpočeo je dvodnevni posjet Ešalona nacionalnih vojnih predstavnika NATO-ovog Zapovjedništva za operacije (NATO ACO NMRE) Republici Hrvatskoj.

Program je započeo informativnim sastankom nacionalnih vojnih predstavnika sa pripadnicima Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske u prostorijama MORH-a na kojem su uvodnu riječ dali načelnik Glavnog stožera OSRH general Mirko Šundov i dekan Ešalona nacionalnih vojnih predstavnika admiral Vladimiro Coelho iz Portugala.

U nastavku su predstavljene Oružane snage Republike Hrvatske, povijest njihovog nastanka, misije i zadaće, struktura, vježbe i međunarodni anganžman, te financijska potpora i proces modernizacije. Naglašeno je da je u tijeku izrada i donošenje strategijskih dokumenata koji bi trebali objediniti sve funkcije kojima se bave Oružane snage RH te da je donošenje tih dokumenata jedan od temelja novog koncepta Domovinske sigurnosti.

Nazočni su za zanimanjem pratili prezentaciju koju je održao zamjenik načelnika Uprave za planiranje GS OSRH kapetan bojnog broda Milan Žunić nakon koje su postavili više pitanja nazočnim predstavnicima Glavnog stožera OSRH vezanih uz brojne teme koje se nalaze u fokusu kako Oružanih snaga RH tako i NATO-a.

Na kraju sastanka dekan Ešalona nacionalnih vojnih predstavnika admiral Coelho izrazio je zadovoljstvo kvalitetnom razmjenom informacija te zahvalio nazočnim predstavnicima OSRH na iscrpnim odgovorima.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)