Višenamjensko besposadno vozilo uspješno je završilo inicijalna ispitivanja od strane Estonske vojske na simuliranom bojnom polju. Vozilo je THeMIS ili Tracked Hybrid Modular Infantry System, a proizvođač je estonski Milrem koji proizvodi vojnu opremu.

Milrem je priopćio kako je sustav ispitivan u sklopu logističke postrojbe tijekom trodnevne vježbe te je prevozio opremu i materijal.

THeMIS_during_Spring_Storm

“Prethodno razvijeno besposadno vozilo moglo je obavljati samo određene zadatke”, rekao je Milremov glavni izvršni direktor Kuldar Vaarsi. “Međutim, ovo vozilo, Themis, može se prilagoditi za obavljanje različitih operacija na što utječe njegov jedinstveni modularni dizajn i robustne komponente.”

U lipnju Milrem će predstaviti dva različita proizvodna rješenja na međunarodnom sajmu vojne opreme i naoružanja Eurosatory u Parizu – naoružani Themis i vozilo opremljeno sustavom za detekciju eksploziva. Komercijalna obitelj proizvoda koja koristi ovu besposadnu transportnu tehnologiju će također biti predstavljen u Los Angelesu, priopćila je tvrtka.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)