Filipini se pripremaju za dovršetak popisa naoružanja i vojne opreme koje će zatražiti od Rusije, potvrdili su dužnosnici u Manili. Jugoistočna azijska država na prvo mjesto zahtjeva je stavila dalekometne snajperske puške, ali i niz druge opreme uključujući podmornice, borbene zrakoplove i borbene helikoptere.

Filipinski ministar obrane Delfin Lorenzana planira posjetiti Moskvu početkom prosinca kako bi razgovarao s ruskim obrambenim dužnosnicima o zahtjevima Oružanih snaga Filipina.

Filipinska nabava naoružanja i vojne opreme bila bi kreditno podržana od strane ruskih banaka i to na rok od 20 godina. Filipini nikada nisu kupili rusku vojnu opremu.

U skladu s filipinskom nedavno uspostavljenom strategijom za ubrzanje razvoja nacionalne obrambene industrijske baze, Rusija je također obećala da će podržati sve programe nabave uz transfer tehnologije i ostalu pomoć.

Ruski veleposlanik na Filipinima, Igor Khovaev, rekao je da je Rusija spremna pružiti opsežnu potporu Filipinima u nastojanjima da razvije industrijske sposobnosti.

Rekao je da će podrška uključivati prijenos tehnologije, tehničku pomoć u domaćim razvojnim i proizvodnim programima, te obuku za industriju i vojne službenike za održavanje, popravak i remont opreme.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)